sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Pienelle ja vähän isommalle

Viimeinen joululahja uunista ulos! Huhhuh, menipä pitkään että sain tämän valmiiksi. Onneksi ei ole ollut mikään hoppu, koska lahjansaaja ei ole tulossa ihan lähiaikoina käymään, joten ei haittaa, vaikka tämä tulee vähän jälkijunassa.

Eli siskonpojalleni (3 v) tehty yöpukupussi. Olkoon vaikka Herra Kani Ristisuu. Ohje on Novitan Muksuekstra 2008 -lehdestä napattu. Lankoina Palma, valkoinen, vaaleanpunainen ja vaaleansininen. Puikot 5,5 mm sukkapuikot ja 5,5 mm/40 cm pyöröt. Silmät ja suualue on kirjottu Seiskaveikalla. Kaulassa Kanilla on satiinirusetti, jonka ompelin kiinni takaa ja pepussa hänellä on pari nappia vetoketjun sijasta.
Pehmoinen ja herttainen unikaveri, joskin hieman tympeä neuloa. Kaksinkertainen Palma on älyttömän tympeää neuloa, varsinkin nurjana. Vartalo oli nopea homma, mutta raajat olivat hermoja kiristävää pikkunäperrystä, joka tuskin olisi tuntunut niin ällöltä, jos lankana olisi ollut jokin toinen. Mutta, se on valmis ja se on hieno (IMO). Ja tiedän, että siskonpoikani pitää siitä ihan varmasti.

Ja taas jotain meidänkin tulevalle pallerolle. Samaa settiä. :)

S-kokoinen tasku, samalla kaavalla kuin edellinenkin. Myllymuksujen II-laatuista kallopulia (haamua painatuksessa, pilkkahintaista) ja valkoista coolmaxia. Tosi ohkanen vaippa. Vielä olisi yhteen vaippaan leikattuna kankaat tällä kaavalla, sitten vaihdan jo kaavaa. Toivottavasti näistä on johonkin, vähän pelottaa etukäteen. Vaippojen ompelu on paljon helpompaa, kun on lapsi, jolle sovittaa vaippaa!

NB Mummut taas. Päällä kierrätetty trikoo (vanha t-paita), tukikankaana flanelli ja sisäpinnassa violetti polyestermokka. Imuina 1 krs sherpaa, 2 krs kierrätysfrotee ja 2 krs bambupuuvillaa.

Vaippa takaa. Tämäkin on syötävän söpö, joskin on siinäkin kauneusvirheensä (joita ei vaipan suloisuudelta onneksi näy). :)

0 kommenttii: