tiistai 13. tammikuuta 2009

Asukokonaisuus: Paita

Uah, vihdoin sekin on valmis! Oli tässäkin kyllä homma, huhhuijaa. Vaikka sitä ois kuinka monta paitaa tehnyt, niin kyllä tuli yllätyksenä kuinka paljon vaiheita voi niinkin "yksinkertaisessa" vaatekappaleessa olla. Suunnittelu, kaavoitus, sovitukset (hihan istutus!!!) ja se ompelu... No, kunnialla selvisin!

Eli tässä jatkoa asukokonaisuudelle, johon kuuluu tämä hame. Paidan kanssa piti jo ottaa huomioon tämä nopeasti kasvava kumpuni ja muutkin raskauden aikana kasvaneet ruumiinosani, joten mallin mitoitus on hieman runsas. Mikä ei tosin haittaa, sitten kun olen taas hoikkana tyttönä, käy paita tunikasta.

Paidan mallin merkintä.


Leikkuukaavat 1:4 koossa.

Ompelu oli jo rutiininomaisempaa, kun on nuo koulun koneet jo aika hyvin hallinnassa ja tekniikkakin parempi. Päänvaivaa aiheutti lähinnä hihojen istutus ja istutettujen hihojen ompelu. Se oli yllättävän vaikeaa, kun kädentie oli selkeästi hihaa suppeampi ja hihan syötös piti saada tasattua olkapäälle. Hermo meinasi mennä ja kotikoneella tuo tuli paljon paremmin, kuin teollisuuskoneella. Muuten malli oli suht simppeli toteuttaa ja lopputulos on tosi siisti meikäläisen mittapuulla. :D

Mallista jonkin verran, eli hihat ovat runsaat ja ylettyvät meikäläistä kyynärpäiden yläpuolelle. Yläosassa on feikkinapituslista ja siinä koristenappeja. Rintojen alapuolella leikkaus ja sen alla nauhakuja, jossa satiininauha (josta paitaa voi hieman kiristää). Helmassa on poimuja ja pituus vatsan alapuolelle, ilman vauvamasua ihan reilusti. Napit ja nauha ovat vaihdettavissa ihan fiiliksen mukaan, eri väriä eri juhliin vaikka. :) Mustavalkoinen oli "helppo" ratkaisu, Raahen Löytöpalassa oli aika huono valikoima 10 millistä satiininauhaa.

Kuvat ovat taas jotenkin köykäisiä, en tajua miksen koskaan onnistu kuvaamisessa! Saa niistä selvää, mutta valotus söi osan yksityiskohdista.

Materiaali on mustaa paitakangasta (97 % puuvilla, 3 % elastaani).

Paita edestä. Rusetti on sivussa, mutta senhän voi pujotella minne haluaa!

Paita takaa. Takana on piilovetoketju.

Sivusta vielä.

Olen lopputulokseen tyytyväinen. Tämä on sopiva paita vähän parempiin tilaisuuksiin ja toisaalta ei ollenkaan liian bling bling - juuri minun tyyliäni! Ja alle mahtuu isokin maha (ja tissit...).

0 kommenttii: