tiistai 10. tammikuuta 2012

Ja niin joulu joutui jo taas

Nii se joulu tuli ja joulu meni. Pukinkonttiin ehdin väkertää muutamia lahjoja, tässä ne ny ois! (Noh, ainakin ne, joista otin kuvat... Kaikista en nimittäin ottanut!)


Kämmekkäät isoveljelle. Malli on ihan omasta päästä, lankana 7 Veljestä, puikot 3 ½ ja silmukoita 48 per hansikas. Ihan sopivankokoiset isokätiselle miehelle. Ja koska isoveikka oli aika velho pelaamaan 8-bittisellä Nintendolla Super Mariota, niin tein näihin silmukoita jäljitellen 1 UP-sienen. :)


Pikkuveljelle toivottiin villapaitaa ja semmoisen minä sitten tekaisin. Koko raakasti arvioiden 98 cm, pyöröt 5 ½ ja lankana Novita Puro. Malli omasta päästä; ihan perus raglanpaita, yläosa ainaoikeaa ja alhaalla sitten sileää. Ainaoikean jälkeen värit raidoitettu niin, että tein raitoja kahdelta eri kerältä, 4 riviä per raita. Tästä tuli kyllä aika kiva, kuvat eivät ole yhtään edukseen!Pikkusiskolle valmistui Anttilan Silky Tweedistä 198 yds. of Heaven -huivi. Ohjeesta poiketen tein A mallikertoja kaksi kokonaista ja sitten vielä ohjeen määräämät rivit 1-12. Reunamallikerta B ihan normaalisti. Puikot 5 ½. Tästä tuli tosi sievä, vaikka aluksi vaikutti, että ei tuo lanka sovi yhtään tällaiseen huiviin. Väärässä olin! Siskoni piti tätä jouluna päässään, kääri rastojen ympärille ja se näytti todella hienolta. :DTämä Heaven taasen meni äitipuolelleni. Lanka Novitan Rose Mohair, puikot taasen 5 ½. Yksi kerä riitti nippanappa kokonaiseen huiviin samoilla lisäyksillä, kuin aiemmin mainitsin. Ja hyvänkokoinen tuli, plus että tuo punainen väri on niiiiiin herkullinen!
Tänä jouluna tein myös aika paljon koruja lahjaksi. Tässä nuorimmalle siskolleni tehdyt korvikset. Ainoastaan koukut ja muut korun kokoamiseen käytetyt osat ovat uusia, kaikki napit, helmet jne olen kierrättänyt. Näissä on Marimekon Jokapoika-paidan napit. :)
Sydänkorvikset taas tein toisiksi nuorimmalle siskolleni. Sydänhelmet kierrätetyt, samoiten myös avaimet. Nämä on minusta myös aika ihanat! (Vaikka sen itse sanonkin...)
Nämä yksikertaiset, mutta sievät helmikorvikset tein anopilleni. Joskus yksinkertainen on niin kaunista! Kierrätetyt helmet, taasen.Ja sitten vielä Capucine. Vanhalle ystävälle tehty. Ohjeesta poiketen en tehnyt ainaoikein reunusta ja silmukoitakin on reilusti enemmän, 102 s. Ohjeen 82 s ois riittänyt lapselle varmaan ihan hyvin. :D Lankana Novita Puro ja puikot 5 mm. Kavennukset tein myös erilailla, kavensin 6 s per kierros, koska halusin hieman enemmän pituutta takaosaan. Kuvat ei TAASKAAN tee oikeutta, tästä tuli tosi hauska, söpö ja hyväntuntuinen!

Tänä vuonna kuvalaatu sit kakkaa, koska täällä ei tullu lunta kuin nippanappa jouluksi, on ollu tosi pimeää ja mä oon aina töissä. Mutta jotain todistusaineistoa sentään! Kuvaamatta jäi kaksi Meret-myssyä ja kahdet korvikset, mutta ei se ole niin vaarallista. :)

5 kommenttii:

Miiruska kirjoitti...

Hienoja juttuja oot tehny, tuo villatakki aivan erityisen ihana!

Tiiätkö, oon yrittäny itelle tehä jo kolme kertaa tuota capucinea ja aattelin että mulla on oltava joku ymmärrysvirhe ku koko ei vaan oo riittäny millään! :D Itseasiassa just äsken tuossa yhistelin kahta puroa ja aattelin kokeilla vielä kerran kasin puikoilla kaksinkertasena, ja mielessä oli jatkaa tuo takaosa sellaseksi hiipaksi. Mut ehkä vois tosiaan tehä yhelläkin langalla ja lisätä silmukoita, minä vaan oon aika huono omasta päästä kaventaan.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oletpa ahertanut upeita neuleita. Ihania värejä. Tuo villatakki on oikea herkku.

Unknown kirjoitti...

Kiitos sinulle kommentista !
Mukavaa kevättä :)

Teuvo Vehkalahti kirjoitti...

Teuvon Kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.
www.ttvehkalahti.blogspot.com

Taika kirjoitti...

Ihan hirveän kivat 1up:it!