keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Laa-laa-laiskottaa!

Uinuva blogini herää hetkeksi eloon. Olen ollut saamarin laiska käsitöiden saralla, jotenkin päivät vaan hurahtelee noiden poikien ja koirien kanssa. Varsinkin, kun 3-vee poitsu ja 17 vkoa koiranpentu tuntuu keksivät aina vähän väliä jotain "kivaa". Plus että kuopus on ollut tosi sairaana, kaikilla on veto vähän veks. Mutta tässä nyt jotain päivityksiä, mukana myös uusin haksahdukseni! (Heh heh...)

Elikkä aluksi ihan basic sukat. Itelle neuloin. Puikot 3 ½ ja lankana kivanvärinen Seiskaveikka Raita.Yllättävän hyvälaatuinen kerä sattui, tässä ei ollu solmuja ja lanka kesti vahingossa 60-asteen pesunkin.

Toisin kuin...Pinwheel sweater. Tätä neuloinkin pitempään, jonku 2 kk yhteensä. Lankana Novitan Isoveli, puikot 5 ½/80 cm ja 5 sukkapuikot. Langanmenekki ~850 g.Tää oli ihana. Huom., oli. Olen kironnut Novitan tällä hetkellä alimpaan hvettiin, koska kun pesin tämän 30-asteen HIENOPESUSSA, linkous 700, niin täm huopui pilalle. Käyttökelvottomaksi. Kone oli täynnä keltaista nukkaa ja neulepinta aivan koppura. Nyrkillisen kaivoin nukkaa koneesta. En tiedä pitäisikö itkeä. Pinwheel on nyt varastossa, mietin kauheasti mitä mä sillä tekisin. Koko ei kärsinyt onneksi kovin paljoa, mutta laskeutuvuus ja tuntu meni ihan pilalle huopumisen takia. :(Snif. Iso työ ihan hukkaan.

Sitten se uusi haksahdukseni.

Olen innostunut entisöimään G1 My Little Ponyja. Ja nimenomaan entisöimään, haluan pitää ponit mahdollisimman alkuperäisinä. En siis vaihda harjaksia, jos ei ole pakko tai jos vain osittainen paikkailu riittää. Symbolitkin saavat olla rauhassa, elleivät ne ole kuluneet ihan pois tai jos ne pesuvaiheessa kärsivät vaurioita. Kunnostelen niitä siis mahdollisuuksien mukaan, tällä hetkellä minulla on vain yksi poni, joka vaikuttaa epätoivoiselta kunnostaa. Se saattaa siis joutua kustomiksi.

Tässä ensimmäiset entisöinnit, siitä helpommasta päästä.

Tropical Ponies sarjaan kuuluva Hula Hula. Kovin on ajan hammas päässyt puraisemaan, likaa ihan silmittömästi ja harjakset kauhean takkuiset. Poni oli kuitenkin ehjä ja hyväkuntoinen, joten pelkällä pesulla ja tahranpoistolla sai jo ihmeitä aikaan.Karvat saivat shampoo & hoitoaine käsittelyn ja hellän harjauksen jälkeen suoristelin ne keveästi suoristusraudalla. Hännässä oli snadisti häntäruostetta, mutta se lähti tosi helposti shampoopesulla.Ja tältä Hula Hula nyt näyttää!Kaikki lika lähti tosi helposti pois kidesoodalla pestessä. Muutama mustetahra piti poistaa asetonilla.Mielestäni poni on lähellä "near mint"tiä, eli miltein uudenveroinen. Ainoastaan toisella puolella symbolissa on kulumaa, mutta jätän sen sellaiseksi ainakin nyt, koska muuten poni on todella hyvännäköinen. :)

Ja sitten Cookery Ponies sarjan Cherry Sweet.Paljon tahroja ja pintalikaa, siinä oikeastaan pahimmat. Vähäistä kulumaa symboleissa ja silmissä.Karvat olivat ihan priimakunnossa, mutta saivat kuitenkin saman käsittelyn, kuin Hula Hulankin karvat.

Ja Cherry Sweet hemmottelun jälkeen!Kaunis neiti. :)Ja kuten edeltäjänsäkin, tämä on myös erittäin hyväkuntoinen. Pienellä vaivannäöllä nämäkin ponit saavat uuden elämän. :)

Työn alla on nyt pari haasteellisempaa tapausta, joista toinen on minun lapsuuteni ensimmäinen poni. Mutta niistä myöhemmin lisää, ne ovat tosiaan isotöisempiä, joten niiden kanssa joutuu värkkäämään kauemmin...

Mutta sellaista tällä erää!

7 kommenttii:

Miranda kirjoitti...

Ihana ponihurahdus :D
Mullakin oli aikoinaan monta ponia, mutta taitavat olla kaikki kadonneet aikojen saatossa :(

Anonyymi kirjoitti...

Voi harmi tuota lankaa!
Niin upea neule, mahtaa harmittaa ja lujaa.
Oletko ajatellut laittaa Novitalle reklamaatiota?
Minä kyllä laittaisin palautetta, ja kiukkuista!
t. Seija

Sokkopöllö kirjoitti...

Seija: Olen laittanut palautetta, mutta en ole saanut vielä vastausta. Laitan pian uudelleen, koska ostin tuota lankaa kilon ja kun tiedän miten tuo käyttäytyy, niin ei tee mieli noista lopuistakaan neuloa mitään. :/ Ja kiukuttaa tosiaan!

Unknown kirjoitti...

Tyyppi osaa tehdä hienoja! Tuo lankajuttu on ikävä. Itsekin pitäisi reklistellä Novitaa, bambupuikot eivät kestäneet (olivat itseasiassa jo valmiiksi käyrät) vaan napsahtivat poikki. Oletko tehnyt neitsikka-amigurumeja?

Markka kirjoitti...

Oon tehnyt joskus samanlaisesta asiasta Novitalle valituksen, sain korvaukseksi kilon haluamaani lankaa. Se oli kiva juttu.

Sokkopöllö kirjoitti...

Joo no munhan piti lähettää tuo neule ja loput langat Novitalle analyysiin ja sain sitten perästä pahoittelukirjeen ja oman valinnan mukaan lankalahjuksia. Ihan kiva, mutta harmittaa silti ihan vietävästi.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, en tiedä mahdatko löytää tätä kommenttiä täältä, mutta yritän :) Ihailin tuota sinun tekemääsi pinwheel sweateria. Mistä löysit ohjeen vai teitkö oman pään mukaan? Haluaisin itse neuloa samantapaisen nimittäin, mutta kun yritin kalastella ohjetta netistä, en löytänyt :(
Mutta tekemäsi neule oli kyllä kaunis :)