torstai 7. lokakuuta 2010

Koirantakki

Tein taas mielenkiinnon vuoksi uuden aluevaltauksen. :) Mieheni kummitädillä on ihana koira (Serra de Airesinpaimenkoira), jolta on jouduttu trimmaamaan kropasta karva todella lyhyeksi ja hää tarvii näin syksyllä takkia. Ajattelin neuloa jonkin kiva nutun, mutta halusin myös kokeilla oman koirantakin suunnittelua.

Tein ensin taustatyötä netissä. Selailin erilaisten verkkokauppojen tarjontaa ja tutkin, millaisia takkeja suuret koirarodut käyttävät. Mietin myös materiaaleja ja niiden käytännöllisyyttä, kiinnikkeitä jne.

Otin omasta hurtasta hieman apumittoja ja tein suht pitkän selkäosuuden. Piirsin paperitakin sanomalehdelle, sovittelin sitä ja fiksailin, sitten vasta piirsin oikeat kaavat.Kaikki materiaalit ovat kierrätettyjä. Päällikangas on meikäläisen vanha sadeviitta, jota en oo käyttäny juuri ollenkaan. Sisäkangas on samaa, josta tein kevättakkini, sitä kun meikällä riittää...
Klipsi, laukkunauha, heijastinnauha, kaikki kierrätettyjä. :) Repuista sun muista pelastettuja. Lopputulos on yllättävän siisti ja itseasiassa aika ammattimaisen oloinen. :DKokoa voi hieman säätää vatsan alta kulkevan kiinnitysremmin avulla. Sivulla klipsin toisessa päässä on nauhaa, josta remmiä voi joko kiristää ja löysentää. Kaulassa on tarranauhaa pitemmälle matkalle, eli säätövaraa löytyy.Toivottavasti tämä sopii! Mallina poseeraa oma koiruus, jolle tämä on selästä liian pitkä. :D Muuten kyllä meni oikein näppärästi päälle.Nyt vain toivon kovasti ettei tämä ole liian pieni! Mutta jos on, niin ei se auta kuin etsiä takille joku toinen käyttäjä. :) Tämä oli kyllä mukava työ tehdä.

3 kommenttii:

Anonyymi kirjoitti...

Koirien vaatetuksen "ammattilaisena" (mulla on kaksi karvatonta koiraa jolle olen myös tehnyt vaatteita) sanoisin, että takki on muuten täydellinen mutta se on vatsasta ehkä hieman lyhyt. Kankaan valinta osui kuitenkin ihan nappiin, sateenkestävää kangasta sen olla pitää!

Sokkopöllö kirjoitti...

Joo, jäin itsekin vähän miettimään tuota muotoa, että tuli ehkä turhan tiimalasi. Jos tarvii vielä vaattehia koiruleille ommella, niin pitää testata eri muotoa, muutoin tuo meni kyllä aika hyvin. :) Ja jos tullee kovat pakkaset tänä talvena, niin teen varmaan tuolle meijän flatille takin. :)

Anneli kirjoitti...

Hieno on !
Sinähän voisit tehdä noita sarjatyönä, muillekin koirille. Koska ensimmäinen onnistui noin hyvin :)