torstai 6. toukokuuta 2010

Surr surr sanoo ompelukone

Ompelukone on laulanut aika paljon viime aikoina. On ihanaa, kun voi ommella ihan rauhassa omassa huoneessa, eikä ole kenenkään tiellä. Työn voi jättää ihan hyvin kesken, ei tarvitse siivota erityisemmin, senku nostaa sakset ylös ja neulat piiloon ja painaa oven kiinni.

On tullut tehtyä vähän pienempää ja isompaa. Aloitetaan pienemmistä.

Pehmopariskunta. Pupu ja hirwiö. Molemmat on tehty kierrätysmatskuista. Ohje pupuun löytyy täältä ja hirwiöön täältä.

Molemmilla on omat kaulahuivit. :) Nää on aika ihania!


Ja sitten mekko. Mä ompelin tän suuren inspiraation vallassa, vaikkei mulla ole tälle mitään käyttöä. Ei siis mitään. Yksi ilta inspis iski kuin kirkkaalta taivaalta ja oli vain pakko surautella tällainen! Kankaana aitoa retroa pussilakanaa, koko n. 62/68 cm. Tää on tosi söötti ja onnistuikin aika kivasti. Tää on nyt huuto.netissä myynnissä, saa nähdä kelpaako kenellekään.

Ja sitten isompi, joskin nopea, projekti. Kevättakki ihtelleni! Kaava on SK 3/10 lehdestä, aikuisen sadetakin kaava. Koko 36. Ihastuin takin malliin ihan älyttömästi, kun lehti ilmestyi ja nyt sitten kokeilin, josko se toimis ihan takkina. Ja aika kivasti se toimii! Väljyys on hyvä, en oikein tykkää kauhean timmeistä takeista. Vähän on ehkä isohko noin muuten, mutta tietääpähän ens kerralla, ettei tarvi välttis lisätä saumavaroja.


Kangas on hieman psykedeelinen ja en oo varma tykkäänkö takista sen takia. Mulla vaan on tätä kangasta ihan älyttömästi, monta metriä! Sain tätä kerrattain miehen mummulta, kun hän ei jaksanutkaan ommella sitä takiksi. Yritän saada tehtyä noista mun lukuisista kangasmetreistä jotain ja tähän uppos ihan kivasti kyllä kangasta. Tosin sitä jäi yhtä kivasti vielä jäljelle.

Vuorta tässä ei ole kuin hupussa ja taskuissa, niissäkin kierrätyspuuvillaa. Semmoista vaaleanpunaista, josson kukkia. ^__^ Tuulilistassa on isot, ommeltavat painonepparit ja koristeena sitten napit.

Olen mä tätä pitänyt julkisesti, tosin musta tuntuu, että ihmiset tuijottaa mua. Onko tää niin hirvee? :D Kaava oli kuitenkin ihana ja teen sillä aika todennäköisesti vielä toisenkin takin joskus!

7 kommenttii:

Miina kirjoitti...

Takki on musta hieno! Itekin pitäs jossain vaiheessa tehdä itselle uus takki! =) Mekko <3!

kataliinanen kirjoitti...

Takki on hieno! :) Kiitos hyvästä kaavavinkistä, ite hyppäsin koko sadetakkisivun yli ja nyt vasta tajuan että siitä vois tosiaan tehdä ihan tavallisenkin takin.. Ai miten niin mielikuvitukseton? ;) Mutta onneksi on blogit, että voi vähän lainata muiden mielikuvitusta!

Kiva blogi, en muista oonko aikaisemmin kommentoinut vaikka lukenut olen jo pitkän aikaa.

Nzqu kirjoitti...

Ihania noi pehmo-otukset! :)

Kuten edellisetkin sanoivat, takki on hieno! Yritän itsekin aina nähdä lehtien mallit toisen värisinä/kuosisina, jos alkuperäinen tökkii. Aina se ei ole helppoa; moni ohje tulee sivuutettua kammottavana tai mielenkiinnottomana. Ai niin, mekkokin on hieno - voisin ostaakin jos olis käyttöä... varmasti löydät ostajan!

essi kirjoitti...

Hieno takki, itse meinasin kanssa tehdä samaisesta sadetakin kaavasta takin, mutta ei löytynyt aikaa. Ja nuo lelut, iih! Tuollaiset on pakko ommella!

Suse RevoluzZza kirjoitti...

I totally love the monster and the bunny :-)

Sokkopöllö kirjoitti...

Suze: Thank you for sharing your lovely patterns! They're so cute. :)

Minna kirjoitti...

Nuo pehmolelut on kyllä niin ihania! <3 :)