perjantai 14. toukokuuta 2010

Kuinka rakastankaan kevättä (ja ompelua)!

On ihana kun tulee lämmintä. Voi olla ulkona enemmän ja vähemmillä vaatteilla. :D Ei tarvitse vuorautua hirveisiin vaatekerroksiin. Kevät. Kesä. Niistä inspiroituu valtavasti! On ihana suunnitella kaikkia ompelujuttuja; mekkoja, laukkuja, hameita, jakkuja... Neulominenkin kyllä on mukana kuvioissa, mutta selkeesti nyt vähemmän. Lähinnä illalla tulee neulottua jokunen rivi.

Noh, tässä nyt kuitenkin tuorein ompelukseni.

Jakku, ohje SK 4/09, koko 32. Kankaana värjäämäni Vauvat-lehden kantoliina. xD Uskokaa tai älkää, se on itseasiassa aika passeli kangas tähän! Paksua, mutta joustavaa. Näitä liinoja on vähän väliä kirppareilla myynnissä tyylin eurolla, eli jos tarvin kantoliinaa, niin voin ihan hyvin ostaa uuden, kuin että haudon tätä käyttämättömänä vaatehuoneessa. Napitkin on kierrätysmatkua, kirpparilta muistaakseni ostettu.
Tää oli tosi helppo ja nopea. Ainoa modaus kaavaan on, että pujotin hiharannekkeisiin kumpparin, ku minusta ne ei poimuttunu tarpeeksi. Nyt ne rypyttyy nätisti. :)

Tästä tuli yks lempivaate heti valmistuttuaan. Ja tää ei maksanu mulle senttiäkään! No okei, napit maksoi ehkä 20 snt ja toki tähän meni jokunen tunti aikaa, mutta muuten! On ihanaa osata ommella!

6 kommenttii:

Tess kirjoitti...

Onpas kivan näköinen jakku!

Nzqu kirjoitti...

Ihana! Voi kun olisi aikaa ommella... no, eiköhän tuo lapsi joskus kasva sen verran isoksi, että antaa äidille hieman ompeluaikaa. :)

Mulla on samanlainen kantoliina, oli aika vähän käytössä kun oli muitakin. Solmuvärjäsin sen, ettei ihan heti kukaan tunnistaisi Vauva-lehden liinaksi. :)

Elios kirjoitti...

Hieno, ja loistava kangasvalinta. :)

Juju kirjoitti...

Tosi nätti jakku!

Mirka kirjoitti...

Tosi kiva jakku! Kyllä näistä siun ompeluista näkee, että on taitoa! Ja kangasvalinta tottatosiaan hyvä idea!

Nina kirjoitti...

Aivan ihana!