perjantai 8. elokuuta 2008

Urakka takana!

Mä tein sen! Sain valmiiksi kokonaisen paidan neulomalla! Ja siitä tuli hyvä! WOHOU! Olen kyllä aiemminkin neulonut paitoja (liian pienen villapaidan ja opettajan mokan takia ruman täyspitkän neuletakin), mutta ne ovat olleet jo yrityksinä melko onnettomia. En edes tiedä missä kyseiset neuleet ovat. Pitkää villatakkia etsin hikihatussa, kunnes äitini nolona kertoi, että on tainnut antaa sen Venäjälle mentäväksi. Noh, ei se haitannut, olisin vain katsonut olisiko opettajan mokan voinut purkaa ja neuloa uudelleen...
Käsitöideni historiassa oli siis neulepaidan mentävä aukko.

Kun Modan uusin numero (4/2008) kolahti laatikkoomme, löysin sieltä miltein heti neuleen, jonka halusin toteuttaa. Kyseinen neule oli Sublimen organic cotton puuvillalangasta neulottu huppari. Aah ihana. Käsiä oikein poltteli heti kuvan nähtyäni: MÄ HALUAN TUON! No joo, googletettuani kyseisen langan hintoja, tulin siihen tulokseen, että korvaava lanka on löydettävä. Niin ihanaa kuin kyseinen lanka varmasti onkin, sen hinta oli minulle liian kova. Neuleeseen meni kulutusarvion mukaan 500 g, ja lankojen hinnalla voisi saada kaupasta samallaisen neuleen.
Hetken selailtuani Novitan sivuja, löysin vastaavan langan, Novita Tennesseen. Ostin langat tarjouksesta Raahen Citymarketista, 3 e kerä. Halvaksi tulivat!

Aloitin neulomisen heti myssyn jälkeen, eli about kolme viikkoa meni koko urakkaan. Neuloin lähinnä iltaisin, Miksu kun nukkuu nykyään vain yhdet päiväunet ja onhan tässä talous pyöritettävänä. Neule oli aika yksinkertainen, joskin isotöinen. Puuvillalankakin on melko painavaa neuleena! Puikkoina bambupuikot 3 ½ ja pyöröt 3 ½. Kappaleet on yhdistetty ompelukoneella, kahdesta syystä:
1) Puuvillaneulos ei anna mitään anteeksi, varsinkaan vaalean värinen. Perinteiset saumat näyttivät ainakin minun tekemänäni aivan hirveiltä.
2) Tulen tuskin purkamaan paitaa, joten ompelukonesauma saa olla lopullinen.

Ja tässä se nyt komeilee (ja joo en osaa posettaa):

Olen ihan käsi ottamaan kuvia itsestäni ajastimella, pitäisi olla joku kuvaajana!

Paita on XS kokoa ja hieman reiluhko. Mikä ei tosin haittaa. Hupussa ja reunahuolitteluissa (joustinneuleet) on ikävä kyllä hieman eri väristä lankaa. Jouduin ostamaan yhden extrakerän ja se sattui olemaan paljon vanhempaa erää, mikä näkyi sitten värimuunnoksena. Luonnonvalossa sitä ei huomaa, mutta keinovalossa ero on aika selkeä. No, so what. Hupun reunaan pujottelin neuleessa käytettyä lankaa ja kiristin reunaa hieman, että se pysyy kuosissaan.

Pitää nyt koekäyttää tuota ja punnita, tarviiko se lisäfiksailuja. Tuskin, on se hyvä noin.
HYVÄ MINÄ! *ylpeys*

LISÄYS:

Tässä vielä pari kuvaa:Kappaleet valmiina, viimeistelyjä vaille.Hupun viimeistelyä.
Huono kuva kaula-aukosta, mutta tällainen se on.

8 kommenttii:

Pinja kirjoitti...

Siitäpäs tuli oikein nätti! :)

Miiruska kirjoitti...

Hieno, osaat kyllä tehä tosi tasaista jälkeä! Katteeksi käy =)

Kiitos muuten myssyn silmukkamäärästä, hattulainen on valmis kunhan sais vielä joskus kuvattuakin..

Anonyymi kirjoitti...

Tosi nätti :)

Anonyymi kirjoitti...

Tää on hieno!

Villakiana kirjoitti...

Tosi kivan näköinen!

Anonyymi kirjoitti...

aivan mahtava! vitsi,osaisin itsekkin! :)

Anonyymi kirjoitti...

IHANA! Riittäispä mullakin kärsivällisyys! =) Oon neulonut vaan villasukkia, lapasia ja muutamat hahtuvavillikset...

Teetä ja näkkileipää. kirjoitti...

Todella nätti neule, onnittelen!