tiistai 27. syyskuuta 2011

Syksyn pimeneviin iltoihinNäin syksyn kynnyksellä monet alkavat polttaa kynttilöitä. Niin tekee myös äitini. Mietin hälle kuumeisesti jotain synttärilahjaa, ja muistin yhtäkkiä nähneeni Annelin blogissa sieviä lasipurkkilyhtyjä. Sain niistä inspiksen ja tein äidille lyhdyn!Lyhty on koottu Herkkumaan purkista, jossa on suuri suuaukko ja purkki ei kapene ylöspäin. Ympärille on virkattu 1,5 mm koukulla Mary Oljen Kauneimmat Käsityöt kirjasta pitsineliöitä ja pohjaan ympyrä, purkki on ikäänkuin pussissa. Suuaukolla on kuparinhohtoista rautalankaa kiedottuna ja ripustuslenkki on samaa rautalankaa.

Sopivan rouheinen, eikö totta? Toki tämä on vain valvottuun ulkokäyttöön, koska eihän tämä mitään paloturvallisuusstandardeja täytä. Mutta ehkä pelkkä tuikku tämän sisällä riittää tuomaan iloa ja tunnelmaa terassille. :)

6 kommenttii:

Reptile kirjoitti...

Tosi kiva idea, ja ihanan värinen :)

Emma kirjoitti...

Suloinen lyhty :)

Marika kirjoitti...

Ompa kivannäköinen. Täytyy varmaan opetella itekki virkkaamaan että saan tehtyä itsellekin tuommoisen.

Perhonen korvanlehdellä kirjoitti...

Ihana idea.Monta hyvää postaustaheti, alanpas lukijaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva idea, mutta tiesitkö että tuikun polttaminen pilttipurkissa on vaarallista? Itse en varoituksia uskonut ja poltin sisällä ja yhtäkkiä kuului suhahdus, ja sieltä nousu sellaine puolen metrin mittainen lieska. Onneksi olin paikalla ettei sen kummempaa sattunut, mutta kuulemma on liian pieni tila kynttilälle ja siksi noin voi käydä.

Ajattelin varoittaa kun tuossa talon seinää vasten on..

Sokkopöllö kirjoitti...

Anonyymille: Kuten jo tekstissä mainitsin, tämä ei ole paloturvallinen tapa polttaa kynttilää, ainoastaan valvottuna ulkona. Kuvat on vain lavastettuja, kynttilää polttava henkilö roikottaa kynttilää kuistilla ilmassa pitkän koukun varressa. :)
Purkit ja kynttilät ovat aina vaarallinen yhdistelmä, mutta turvallisimpia ovat purkit, joiden halkaisija suulta on väh. 10 cm ja purkki ei kapene ylöspäin. Siksi valitsin tämän purkin, mutta eihän se riskiä koskaan täysin poista!