keskiviikko 18. elokuuta 2010

Uudistettu neuletakki (ja ompeluksia!)

Alkuvuodesta neulomani neuletakki ei ensihurman jälkeen ole ollut päällä ollenkaan. Syykin oli mulle selkeä; kaulus oli ruma ja inhosin vetoketjua. Kaiken työn jälkeen väänsi sydänalaa nähdä neuletakki hengarissa päivästä toiseen. Kunnes tartuin puikkoihin, purin, purin ja purin, neuloin ja neuloin... Tulos on tässä, tadaa!

Purin kauluksen pois ja poistin vetoketjun. Tilalle neuloin ohjeen alkuperäisen hupun ja lisäksi napituslistan. PALJON parempi. Napituslista sopii tähän tosi hyvin ja sattui löytymään vielä tosi mahtavat napitkin tuolta nappilaatikosta. :)

Huppu ei nyt edelleenkään ole mikään suosikki, mutta se onkin lähinnä koristus. Jos tässä kohta pesis tän, niin vois jopa pingottaa tätä vähäsen, ei ois niin makkarankuoriolo.
Lankaa meni vielä kerä lisää, eli yhteensä 850 g, alkuperäisen ohjeen antama määrä. Nyt se on hyvä. :) Syyskelit on jo täällä, eli villatakkeja ei voi olla liikaa.
Ja ompelua. Koskahan mä opin, ettei Miksu halua tiittihupullista takkia? Ehkä tää oli vika yritys. Ompelin muka tsäpäkkänä Miksulle syystakin retrolakanasta ja joustofroteesta.
Arvatkaa suostuiko laittaan päälle? Ei. Syy: "ei tykkää kukista". Aha.
Joelille takki on iiiiihan liian iso. Kuvasin takin kuitenkin Jonskun päällä, kun ei Miksua saanut ees sen vertaa takkia kokeilemaan, että oisin kuvia saanut ottaa. Pffft.


Joel on niin mainio malli. :D


Koko 92, hihoissa resorit ja etureunassa keltainen vinonauha. Söötti!

Takista on onneksi kaupat vireillä, ei harmita niin hirveästi. Kovin söpönen tuli. Toivottavasti tämä pääsee muualla käyttöön.

Eli Miksulle ei tiittitakkeja enää. Snif. Onneksi Joel ei osaa vielä sanoa vastaan. ;D

10 kommenttii:

Emma kirjoitti...

Tosi hyvännäköinen takki, kannatti tehdä parannuksia! Toivottavasti villatakkikelit saapuvat pian... Ja niin suloinen huppari, harmi ettei lapsonen ymmärtänyt hyvän päälle ;)

Riia-ruu kirjoitti...

Sanosin molemmista, että vau! Mulla ei varmaan oisi ollu kärsivällisyyttä muuttaa, saati ees tehä alkuunsakaan villatakkia :). Tuo takki on kyllä supersöpö, harmi ettei kelvannu, mutta minkäs teet ku lapsilla on ihan omat makunsa :).

Pinja kirjoitti...

Tuosta villatakista tuli ihan tajuttoman hieno. Napit sopii täydellisesti siihen.

Mirka kirjoitti...

Aivan ihana takki!! Tai siis molemmat! Voi kun osaisikin neuloa jotain tuommosta!

Vähänkös tein pienenpieni vauvanen on kasvanut!!

ArualMaria kirjoitti...

Kannatti nähdä vaivaa, tuosta takistahan tuli tosi hieno! Vetoketjut tahtovat olla neuleissa usein vähän hankalia. Mullakin olis purkutyön alla / muokattavana kaksikin neuletta (neuletakki ja pusero), katsotaan milloin valmistuvat vai valmistuvatko... :-P

Nzqu kirjoitti...

Hienoa, että jaksoit purkaa ja tehdä uudestaan! Minusta ei sellaiseen yleensäkään ole... moni neule jää käyttämättä, vaikka pienehköllä muokkauksella niistä saisi käyttökelpoisemman. :/

Takki on ihana!

Anneli kirjoitti...

Hienon uudistuksen olet tehnyt. Takki on tosi kiva .

Jokke kirjoitti...

Samaa mieltä, kyllä kannatti!

Hilkka kirjoitti...

Kaunis neule. Sinulla on täällä kiva blogi, monipuolista käsityötä ja vinkkejä lainattavaksi.

Annastiina-siskosi kirjoitti...

ihania juttuja oot kyllä teheny!

Tuo villatakki on edelleen hieno, joskin vieläkin hienompi nappien kanssa! :D

ja aijai tuo takki on niin hieno! miksi se mikael ei tajua hyvän päälle... :)