perjantai 25. syyskuuta 2009

Pappatakki

Tänään sain sitten pappatakkini päätökseen. Sen neulominen olikin piiiiiiitkä projekti, jota tein aika löysin rantein aina silloin kun sattui olemaan fiilistä. Nyt tuli valmista, sopivasti syksyn kylmeneviin iltoihin.

Mitä tähän nyt sanois. Noh, valmistumisesta asti tää on ollut mulla päällä. Eli tykkään, tää on just ihana lötköilyvötköily takki. Mutta. Lanka ei ole mitään kauhean ihanaa, koska siitä on 80 % akryyliä. Se kiiltää ja kaikki virheet näkyy neuloksesta hyvin. Saumat ei oo kauhean kauniit, tosin missään mun käsinsaumaamassa vaatteessa ne ei ole onnistuneet. Hihat on rahtusen liian lyhyet, minkä toki vois korjata jos jaksaisin. :D 

Emmä tiedä, en vaan oo ihan 100 % tyytyväinenkään. En inhoa, mutten iiihan rakastakaan. Ja suurimmaksi osaksi se johtunee langasta, mutta tää oli halpaa! 1,50 e/kerä, nappeineen tää takki ei tullu maksamaan ku jonku 15 e.
Jonku tämän tyylisen/samallaisen vois tehdä toisenkin, mutta ehdottomasti eri langasta. Se Isovelikin (mikä oli ohjeen alkuperäinen lanka) olisi parempaa.

XS koon vaatteeksi tämä on melko hulppea, varsinkin jos ajattelee, että mä lyhensin tätä neuloessa 5 cm. :O

Ohje löytyypi Novitan Syksy 2008-lehdestä. Puikot 6 mm, lankana Red Heart Ltd. Niki (väri tuhkanharmaa) ja menekki 8 kerää (400 g). Yksi kerä jäi, josta ehkä vois tehdä jonku baskerin/myssyn/lapaset tähän lisäksi.

Mun tarttee sulatella ja käyttää tätä hetki. Sitten vasta osaan muodostaa täydellisen mielipiteen tästä. Olen kuitenkin enemmän tyytyväinen, kuin pettynyt. Kyllä tää ehdottomasti käyttöön tulee.

(Saa muuten nähdä, olen suunnitellut viime vuotisen neulehupparini purkamista. Ajattelin tehdä siihenkin avattavan etuosan, jos jaksan...)

2 kommenttii:

Pinja kirjoitti...

Oi kun on söpö <3

Quickstep kirjoitti...

Voi kun on ihq! Lämpöisen ja pehmeän näköinen. En ihmettele, vaikka käytössä kuluu :)