sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Paljon onnea äiti <3

Äitini toi minulle kerrattain yhden vanhan mekon (luultavasti 70-luvulta) ja esitti syntymäpäivätoiveen. Hän halusi, että tekisin mekon kankaasta laukun. Kangas oli paksua, kudottua puuvillasekoitetta ja kävi hyvin laukkumateriaaliksi.

Muhin ajatusta päässäni ja katselin hieman omia laukkujani. Leikkasin alustavan kaavan sanomalehdestä ja lähdin sen pohjalta toteuttamaan. Laukku muotoutui pikkuhiljaa, ideoiden kehittyessä ompelun aikana.

Kangas itsessään oli hieman synkkää, joten halusin piristää laukkua hieman. Selasin käsityökirjojani ja nappasin hyllystä Mary Oljen Kauneimmat käsityöt-kirjan. Selaisin sitä aikani ja lähdin kokeilemaan paria pitsimallia. 

Ensiksi nappasin lankakoristani jämäkerän harmaata Novitan Tennesseetä ja kokeilin Ahvenanmaan nipukkaympyrää. Se onnistui hyvin ja näytti kivalta. Sommittelin sen laukulle ja totesin, että vielä jotain tarvittaisiin. Hain kirjasta seuraavan minua miellyttävän mallin, Villiruusun, ja sen virkkasin keltaisesta Bambusta. 
Laukun ollessa jo miltein valmis halusin siihen vielä viimeisen silauksen ja virkkasin laukun suulle pitsin. Malli katsottu Tine Solheimin kirjasta "Leikkiä langoilla", barokkireunus mallikerran krs:t 1-4.

Laukku on täysin alitajunnasta vetäisty tuotos; se muotoutui pikkuhiljaa ja ei todellakaan ole täydellinen. Ompelukoneeni on huono käsittelemään paksuja kankaita ja laukun mallissa olisi ollut parantamisen varaa, mutta kaunis siitä tuli. Ainakin minusta.

Tänään annoin laukun äidille, joka piti siitä. :) Se on paras kiitos.

Laukku on siis tehty kierrätysmatskuista, ainoastaan reunassa olevat vinonauhat ovat uusia. Sisällä on puuvillavuori, nappi on puinen ja sekin on samasta mekosta. Olkahihnat ovat mekon vyö.

***

Muoks 21.10.2009:

Tässä hieman actionkuvaa:


1 kommenttii:

Petra kirjoitti...

Voi miten kaunis ja hauska!