tiistai 21. heinäkuuta 2009

Coachella

Mikään ei oo raivostuttavampaa, kuin huomata lankakorin täyttyvän pienistä lankasyttyröistä ja yksittäisistä lankakeristä. Siis yksi kerä tuota väriä, puolitoista kerää toista jne. Melkein kuin huomaamattani oli neulekoriini pesiytynyt Novitan Bambua neljää eri väriä, kutakin ihan mitätön määrä. Mustaa vajaa kerä, ruskeaa kerä, keltaista 1 ½ kerää ja oranssia hieman yli kerä. Ihanaa. Jotenkin ne ärsytti mua siellä korissa, kun ei niin typeristä määristä saa mitään aikaan. Okei, kestoihin imuja tai sitten tiskirättejä. Mutta ei napannu ne ei.

Ravelrya selatessani löysin ohjeen coachellaan. Koska muut keskeneräiset työt eivät sillä hetkellä oikein houkutelleet, ajattelin kokeilla raidallisen coachellan neulomista jämä-Bambuista. Yrittänyttä ei laiteta, eikö?

Koska Bambu on ohjeen lankaa ohuempaa aloin summassa neuloa kokoa M, josta tulikin ihan passeli. Joitain muokkauksia kyllä tein, mutta aika lailla ohjeen mukaan mentiin. Pyöröinä käytin 3 ½ mm/60 cm ja 4 mm/60 cm.


Lankaa meni 162 g, toisin sanoen kaikki oranssit, mustaa ja ruskeaa jäi sykeröt (muutama metri) ja keltaista ~ yli puoli kerää. Aika hyvin sanoisin! Tuosta lopusta keltaisesta voi tehdä vaikka nukelle sukat tms. Se saa jäädä jämäkerien arkistoon, kyllä se paikkansa löytää.


(Kuvien laatu taas +10! Täällä on iha samperin pimeää, ku on eilisestä asti satanut vettä.)

En tykkää pitää tätä silleen, kuin ilmeisesti olisi tarkoitus, vaan minusta on kivempi asetella olkaimet harteille. Plus jos tuon etumuksen antaa kovin lörpöttää, niin raitojen rajat näkyy rumasti.

Raidat on ryhmitelty mulle loogisella tavalla. Paitsi alapuolella, kun musta "loppui", eli sitä oli liian vähän kokonaiseen raitaan. Raidoissa on 13 krs ja raitojen vaihtumiskohdat on sivussa, joka toinen eri puolella.
Oranssi loppui pahimmoilleen kesken päättelyn, joten takapuolella on pätkä ruskeaa lankaa käytetty lopetuksessa. xD Vaan ei se mua haittaa!

(Oli tässä jumaleissön päättelemistä!)

Ajattelin, että tätä vois somistella jotenkin. Olkapäille vois laittaa jonkin koristeen tms, mutta saa ny aluksi olla ilman. Tulihan tästä aika jees ja sain hävitettyä niitä lankoja. Vois joskus tehdä tällaisen yksivärisenä!

4 kommenttii:

Montreaux kirjoitti...

Hieno pusero ja upeat värit. Tai pikemminkin mahtavat värit.

Katri kirjoitti...

On kyllä magee. =)

Kiana kirjoitti...

Voi miten hieno! Ihanat väritkin, tämä taitaa päätyä to-do listalle.

Pinja kirjoitti...

Ihana! Pitäis varmaan itsekin kokeilla tuota ohjetta, sen verran kivan näköinen kapistus.