keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Oodi oranssille

Oranssi trikoopala on kummitellut kangashyllylläni kuukausikaupalla. "Mitä pirua minä tuosta teen?", mietin usein. Trikoo on hyvinlaskeutuvaa ja aika ohkaista, joten mitään hupparia siitä ei voisi tehdä. Pyörittelin yksi ilta käsityölehtiäni sohvalla ja löysin kuin löysinkin kivannäköisen ohjeen.

Ohje on SK:n lehdestä 2/07. Koko 36, hieman reiluhko meikäläiselle. Tunikassa se ei niin haittaa. Ommellessa tein pieniä muokkauksia, kuten lyhensin hihoja ja tein pari rakennetta eri tavalla. Napituslistaan laitoin painoneppareita tavallisien nappien sijaan.Tunika on hyvänmallinen, koska tästä saa tissin melko vaivattomasti ulos, eli tämä päällä on helppo imettää. 
Kauneusvirheitä työn jäljessä on vaikka muille jakaa, mutta ehkei ne normisilmiin satu. Meikäläisen kriittinen katse näkee kaikki pikkumokatkin vähän turhan hyvin... Tein tämän ristiäisiä ajatellen, mutta tämä taitaa olla liian arkinen sinne. Ehkä saan virkatun tunikan valmiiksi sinne. (Tai sitten en, ensi viikolla ois ristiäiset...)

Ja sitten muita juttuja!

Neuloin Miksulle villakuoret, tadaa.

Ohje Warm Heart Woolies by Ruth Garcia 2005. Löytyy KVI:n keskustelufoorumilta tsi-villahousut- osiosta. Lankana kaksinkertainen hahtuva, Pirtin hahtuvaa varmaan. Puikot 4 & 5. Hieman reilunkokoinen tuli, mutta eipä ole vuotanut kertaakaan! Uskomattoman hyvä istuvuus, vielä kun malttais hieman vyöräröltä fiksata (kiristää jotenkin), niin olis täydellinen. Joelillekin ajattelin tällaiset tehdä, tuolla ois Loftia odottelemassa... Tarran ompeleminen villaneuleeseen on muuten yllättävän vaikeaa!

Lisää tissirättejä. :D Näitä meneekin näköjään enemmän, kuin Miksun imetyksessä, joten tekaisin vielä parit. Ihoa vasten velour ja trikoo.

3 kommenttii:

Mirka kirjoitti...

On kyllä tosi hieno tunika! Tuossa on jo niin paljon kaikkea pikkuhienoutta, että ei meikäläinen ees uskaltas kokeilla :-D Ja miusta tuo kävisi ristiäisiinkin, kokonaisuushan se ratkaisee ja tuo tunika on kaikinpuolin kyllä kaunis :) Kuten toki käyttäjäkin, sitä yhtään unohtamatta :)

Miranda kirjoitti...

On kyllä todella hieno tunika :)

Mari kirjoitti...

Tosi nätti tunika - mulla tuli tuosta Pikku Myy mieleen :D.