maanantai 29. kesäkuuta 2009

Koukulta

Novitan Kesä 2009 lehdestä bongattu ja toteutettu:

Virkattu, hupullinen tunika Novita Bambusta. Koko XS, virkkuukoukku nro 3 ja menekki 306 g (ihan on kuulkaa punnittu!). 

Olen ihastunut. Malli oli helppo ja mukava virkata, kun oppi mallikerran ulkoa. Pitkästä aikaa virkkasin jotain näin isoa. Aikaa tähän tuhlautui joku 6 vkoa, välillä loppui lanka kesken ja piti väkertää sit kaikkea muuta. Hiekkalaatikon reunalla tätäkin on virkattu.

Joku toinen väri olisi ehkä ollut kivempi (= kesäisempi), mutta mulla sattui olemaan tätä mustaa hamstrattuna, joten päätin tuhota ne tähän. Ja onhan musta aika universaali väri, sopii monen tilaisuuteen ja väriin liipadaapa.


Ohjetta on noudatettu orjallisesti, paitsi reunojen rapuvirkkauksen sijaan käytin ihan vain kiinteitä silmukoita. Mun rapuvirkkaus oli niin susirumaa, ettei sitä ois kattellu erkkikään.

Sääli että oon vielä niin ällöpullamössökunnossa raskauden jälkeen, ettei tätä ilkeä käyttää. Pitää odotella, että imetys sulattaa mut taas tikuksi. Ja jos ei, niin lahjoitan tämän jollekin kauniille ja hoikalle, joka voi kantaa tätä kunnialla. Itse tyydyn toistaiseksi käyttämään tätä kodin sisäpuolella.

Voi rakkaus ku oon tyytyväinen tähän!

keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Oodi oranssille

Oranssi trikoopala on kummitellut kangashyllylläni kuukausikaupalla. "Mitä pirua minä tuosta teen?", mietin usein. Trikoo on hyvinlaskeutuvaa ja aika ohkaista, joten mitään hupparia siitä ei voisi tehdä. Pyörittelin yksi ilta käsityölehtiäni sohvalla ja löysin kuin löysinkin kivannäköisen ohjeen.

Ohje on SK:n lehdestä 2/07. Koko 36, hieman reiluhko meikäläiselle. Tunikassa se ei niin haittaa. Ommellessa tein pieniä muokkauksia, kuten lyhensin hihoja ja tein pari rakennetta eri tavalla. Napituslistaan laitoin painoneppareita tavallisien nappien sijaan.



Tunika on hyvänmallinen, koska tästä saa tissin melko vaivattomasti ulos, eli tämä päällä on helppo imettää. 
Kauneusvirheitä työn jäljessä on vaikka muille jakaa, mutta ehkei ne normisilmiin satu. Meikäläisen kriittinen katse näkee kaikki pikkumokatkin vähän turhan hyvin... Tein tämän ristiäisiä ajatellen, mutta tämä taitaa olla liian arkinen sinne. Ehkä saan virkatun tunikan valmiiksi sinne. (Tai sitten en, ensi viikolla ois ristiäiset...)

Ja sitten muita juttuja!

Neuloin Miksulle villakuoret, tadaa.

Ohje Warm Heart Woolies by Ruth Garcia 2005. Löytyy KVI:n keskustelufoorumilta tsi-villahousut- osiosta. Lankana kaksinkertainen hahtuva, Pirtin hahtuvaa varmaan. Puikot 4 & 5. Hieman reilunkokoinen tuli, mutta eipä ole vuotanut kertaakaan! Uskomattoman hyvä istuvuus, vielä kun malttais hieman vyöräröltä fiksata (kiristää jotenkin), niin olis täydellinen. Joelillekin ajattelin tällaiset tehdä, tuolla ois Loftia odottelemassa... Tarran ompeleminen villaneuleeseen on muuten yllättävän vaikeaa!

Lisää tissirättejä. :D Näitä meneekin näköjään enemmän, kuin Miksun imetyksessä, joten tekaisin vielä parit. Ihoa vasten velour ja trikoo.