keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Palmikkoromantiikkaa

Hamstrattuani 10 kerää valkoista Samosta mietin kuumeisesti mitä niillä tekisin. Jotain itselleni, kesäksi mieluiten. Päässäni pyöri bolero, jota voisi käyttää "parempana paitana", esimerkiksi kakkosen ristiäisissä ja muissa juhlissa, mitä kesällä mahdollisesti tulee olemaan. Kahlasin nettiä ja lehtiä, kunnes silmäni osuivat Modan 4/2008 numerossa olleeseen palmikkoboleroon. Se oli kaunis ja mikä parasta - siinä oli tarpeeksi kokoja ja neuletiheys sopi Samokseen. Alkuperäinen lanka oli ylellistä turkoosia Debbie Bliss Silkiä, joka sopi neuleeseen kuin nenä päähän. Olin hieman epävarma aloittaessani neuletta Samoksesta, koska puuvillasekoitteen neulejälki on ihan erilaista, kuin alkuperäisen neuleen. No, aloitin neuleen kuitenkin.

Osat valmistuivat aika äkkiä, about parissa viikossa. Menekki kokoon 32 (XS) n. 325 g, eli kuusi kerää ja vähän päälle.
Puikot nro 5. Jälkeenpäin ajateltuna olisin kyllä voinut tehdä tuon pienemmillä puikoilla, olisi tullut a) siistimpi neulos ja b) hieman pienempi neule. No, käytin ohjeen mukaisia puikkoja ja ihan hyvä siitä tuli niinkin. Hieman on reiluhko, mikä saattaa tosin johtua myös höyrytyksestä. Ehkä se ekassa pesussa hieman kitsahtaa.

Kappaleiden päättely ja yhdistäminen veikin sitten toista viikkoa... *vihellys* Vihaan käsin ompelua ja meni kauan, ennen kuin löysin minua miellyttävän käsinpiston yhdistämiseen. Lopputuloksesta tuli siisti, luojan kiitos.

Kyllä tämä varmasti käyttöön tulee. Kovasti olen kuullut tästä kehuja, vaikka itse en tähän ihan 100 % tyytyväinen olekaan. Koko jäi harmittamaan ja väri arveluttaa edelleen. Yritän ehkä joskus värjätä tämän, jos uskallan. Olkoon valkoinen ainakin toistaiseksi.Tuohon eteen voisi hommata jonkin soljen tai sitten laittaa jotkin nauhat/kivan napin. Tuo palmikko menee vieläkin hieman kierteelle, vaikka höyrytinkin sen. :D En uskalla kovin sitä höyrytellä, ettei se venähdä. Olen liian perfektionisti.

Ja loppuun kuva viime kesänä tekemästäni tunikasta, joka pääsi eräänä lämpimänä päivänä pitkästä aikaan käyttöön. Masuni oli kuin aurinko tämän kanssa. :) 

2 kommenttii:

Pinja kirjoitti...

Ihanahan tuo on! Eikä valkoinen ole ollenkaan paha, ja varsinkin kesällä se on tosi kiva väri. :> Vaikka eiköhän se Samos värjäydy ihan hyvin, jos susta siltä tuntuu.

Teetä ja näkkileipää. kirjoitti...

Onpa mainio!