maanantai 29. joulukuuta 2008

Joulu oli ja meni

Joulu on nyt ohi ja oli ihanaa. Jouluna parasta on lahjojen antaminen ja nähdä miten ihmiset niihin reagoivat. Esimerkiksi äitipuoleni halasi minua iloisena saadessaan laukun (edellinen päivitys) ja pikkuveljeni, jolle Bob sitten päätyi, otti sen heti omakseen ja löi sen suuhunsa. :D Kaikki lahjat olivat tykättyjä ja totta kai siitä tuli itselle tosi hyvä olo.

Pukki muisti minua tänä vuonna poikkeuksellisen käsityöpitoisesti. Sain nimittäin kolme eri kirjaa: Stine Hoelgaard Johansenin Suloiset sukat & Hurmaavat huivit tulivat äidiltäni ja hyvä ystäväni oli hankkinut minulle Rachel Hendersonin Koukussa neulomiseen. Todella innoittavia kirjoja, varsinkin tuota Suloiset sukat on tullut selattua kieli pitkällä. Ihania töitä ja lähdenkin pian toteuttamaan jotakin uutta (kunhan saan vanhat pois alta ja pitäisihän niitä kouluhommiakin tehdä...).

Tässä nyt pari kuvaa koulussa olleesta joustavien materiaalien kurssin töistä ja sitten se yksi uupunut joululahja.

Koulussa tehty bambuhuppari omilla mitoilla. Myllymuksujen siilibambua ja resoria, hupussa nyöri. Hyvin yksinkertainen. Tähän oli tarkoitus tulla vetoketju eteen, mutta se sitten jäi pois. Voihan sellaisen tehdä myöhemminkin! Olen käyttänyt tätä tosi paljon, bambu tuntuu ihan taivaalliselta ihoa vasten. Kuva on sitten ihan hirveä, pahoittelen. Kauhea bad-hair-day päällä ja valoa ei tunnu olevan missään huoneessa riittävästi.

Samaisella kurssilla tehty t-paita. Peruspaita oli ainoa pakollinen työ, mikä piti saada valmiiksi. Tässä on harjoiteltu lähinnä joustavien matskujen kaavoitusta ja työjärjestystä, sekä uusien koneiden käyttöä. Itse en ollut esimerkiksi koskaan nähnytkään tasosaumaajaa! Noh, nyt osaan käyttää sitäkin. Kangas on Löytöpalasta ostettua kotimaista kilotrikoota, jota jäi ihan törkeästi yli. Tähän ois tarkoitus tehdä sitten kankaanpainannassa jokin kuva, aihe vielä mietinnässä.

Kaverille lähti lahjaksi tällainen pipo. Virkattu pipo, jossa on korvaläpät ja päälaella nallenkorvat. Malli itse virkatessa sovellettu. Parempaa kuvaa en saanut, en sitten millään! Toinen korva lerputtaa tässä jotenkin huonosti, mutta livenä pipo oli tosi kiva. Lankana Novitan Polaris ja virkkuukoukku nro 7. Kaveri tykkäsi ja laittoi viestiä, että joku oli hänen työpaikallaan halunnut ostaa kyseisen pipon. :D 

En ole tainnut tänne vielä "virallisesti" ilmoittaakaan, mutta kuten kuvista näkyy, meille on tulossa pikkukakkonen (ei, en ole noin pullukka). Laskettuaika on 30.5.2009, eli pian mennään keskivaiheilla. Sukupuolesta ei ole vielä tietoa, mutta haluttaisiin ottaa selvää. Rakenneultra on 19.1., eli silloin voisi olla pieni tsäänssi saada se tietoon. Kevättä kohti blogissani tullaan siis näkemään pikkuvaippoja ja villahousuja, toki myös muita pikkujuttuja. :)

5 kommenttii:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana pipo!

Onnea!

Mari kirjoitti...

Tosi kiva tuo huppari :).

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva tuo huppari ja onnea pikkukakkosen odotteluun :)

Teetä ja näkkileipää. kirjoitti...

Onnea toisesta! *suunnilleen kateellinen* Hillittömän nättejä vaippoja olet taas tehnyt.

Lootuskukka kirjoitti...

ihana tuo huppari ja masu ja hienoja vaippoja ja kaikkee jee onnekasta tähän vuoteen <3