lauantai 26. huhtikuuta 2008

Kevätpäivä

Hmm. Aurinko paistaa ulkona, Mikael nukkuu päiväunia ja mitäs minä teen?



Kaverini pyysi minulta siteitä ja minähän rupesin niitä väsäämään. Tein kolme kappaletta koekäyttöön ja samalla nepitin äidilleni tekemät siteet...



Kuvassa vasemmalla kaverin siteet ja oikealla äitini siteet. Ilman neppejä tosin. Ihan tavalliset metallinepparit laitoin, Fiskarsin kirveellä taas. En vaivautunut etsimään vasaraa, vaikka kai meillä sellainen on.

Alan olemaan jo aika haka noiden siteiden tekemisessä. Sapettaa vain, että tuossa saumurissa ei ole nopeudensäätöä. Sitä joko mennään lujaa tai tosi lujaa.
Kaveri koekäytti siteet ja tilas lisää. Pitää surautella ne tässä joku päivä. Ja Mikaelille pari vaippaa... Tässä joskus.

Mutta tänään minä haravoin!

maanantai 21. huhtikuuta 2008

Tuleva projekti: Pelasta Titi

Poikani on alkanut kovasti kiinnostua kaikenlaisista leluista, autoista, puhelimista ja pehmoleluista. Tästä sainkin kimmokkeen etsiä äitini nurkista kasan omia lapsuuteni pehmoleluja hänelle.
Löysin vaikka mitä aarteita, mutta yksi suurinpia lapsuuteni aarteita on edesmenneen mummoni neuloma Titi-nalle.
Titi oli todella kärsinyt ja likainen. Sillä oli takamuksessa reikä ja kaula oli myös lähtenyt purkautumaan. Parsin hänet kokoon (omasta mielestäni hyvin) ja pistin pesukoneeseen hellään pesuun.

Kamala totuus valkeni koneen lopetettua. Parsitut kohdat eivät olleet pitäneet ja tulos oli tämä:





Mummoni tekemä, ihana nalle oli tuhoutunut tyystin koneessa, EIKÄ KAIKKI LIKA EDES LÄHTENYT MUR! Nyt tuleva projektini (kaikkien muiden tuhansien projektien ohella...) onkin tehdä Titille uusi peppu, korjata toinen jalka ja kaula. Mummoni varmasti kääntyi haudassaan kun huomasi, että pistin nalleni 900 kierroksen linkoukseen... Tyhmyydestä sakotetaan, mutta minä lupaan, että tämä nalle saa uuden elämän, vaikka se olisi minun viimeinen tekoni!

Niin!

maanantai 7. huhtikuuta 2008

Lahjoja Toukolle

Kaverillani on laskettuaika toukokuun alussa ja olenkin jo innoissani odottamassa uuden pikkuisen syntymää. Olen jo pari vaippaa hänelle ommellut, mutta vielä jotain piti saada tehdä.

Novitan Samoksesta (+ toisesta puuvillalangasta) syntyi pikkuiselle tossut ja myssy. Tossuohje on samainen SK 2/93 ohje ja myssy on Neulonta A&O-sivuilta napattu. Puikot 3.
Samos on hitusen liian paksua näin pieniin neuloksiin, mutta koska kaverillani on vaikea villa-allergia, en hätäpäissäni keksinyt muuta lankaa. Jälkeenpäin tajusin, että onhan Novitalla mm. Bambu-lankaa... Noh, kivat näistä tuli, löytyi kauniit koristenapitkin näihin. :)





Malliksi on ryöstetty siskoni Baby Born, jolta hoitolapset olivat vieneet vaatteet, eli hän joutui olemaan nakuna kuvissa.

Samaiseen pakettiin laitan mukaan myös tämän keston.



Päällä ihana, pehmoinen, sinapinkeltainen minkee ja sisällä sherpa. S-kokoinen pikkusisätäyttis. :) Pakettiin lähtee myös pari mikrofleecekuivaliinaa ja froteeimuja. On niin kiva tehdä ihan pienelle kaikkea sievää! Voi en malta odottaa!