keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Isälle

Mitä antaa 50 vuotta täyttävälle miehelle, jolla on jo kaikkea? Lahjan kuuluisi olla henkilökohtainen ja ajatusta sisältävä. Käyttöesine mieluiten, rihkamaa hällä on ihan tarpeeksi. Lahjan miettiminen sai aikaan vain pääsärkyä. Hitto isä, olet hankala lahjottava!

Kerran isä kehui neulomiani jussivilliksiä. Sanoi niitä näteiksi ja hän piti kuviosta. Silloin se iski kuin nyrkki nenään. Halusin neuloa isälle mettätöihin villasukat, omat jussisukat.

Juju olikin, että en ole koskaan aikaisemmin neulonut sukkia. Kerran sain aikaan varren ja kantalapun, en muuta. Päätin kuitenkin olla uhkarohkea ja yrittää. Ajatushan on tärkein, right?

7 veljeksen ohjeella ja langalla syntyivät ensimmäiset villasukkani. Ongelmia oli, koska en osannut aluksi tulkita ohjeita oikein ja sössin kantapäänkavennukset pariin otteeseen. Toisen sukan kanssa muistelin kärkikavennukset "väärin päin", joten niiden sauma on sukassa toisin päin, kuin toisessa. Huomasin tämän vasta kun sain sukan pääteltyä ja halusin itkeä. No, toivon, ettei se haittaa käyttöä.
Kaiken kaikkiaan olen melko tyytyväinen sukkiin. Seuraavista sukista tuleekin sitten paljon paremmat. (Toivottavasti...)0 kommenttii: