sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Wanhojen puku ja pikkunuttu

No nyt vihdoin päivitys siskolleni tekemästäni wanhojen puvusta!

Puku tehtiin niin, että valkattiin ylä- ja alaosa erikseen eri kaavoista. Yläosa on Modan numerosta 2/2010 ja alaosan kaava napattiin 6/2010 Modasta. Pukuun lisättiin myös vyötärölle kaitale ja vuoren helmaan tylli.

Pukukankaaksi valittiin siskon kanssa ryppytafti, munakoison värisenä. Kankaat tilasimme Kangas-Mallasta, josta annan täydet suositukset. :) Nopea toimitus, hyvä hinta/laatusuhde ja asiakaspalvelu plussaa.

Ompeluun meni n. kuukausi. Vähemmällä ois päässy, jos työ ei haittais harrastustoimintaa niin paljon... Muutama pikkumoka sattui, mutta aika vähillä ärräpäillä onneksi päästiin ja lopputulos miellytti. :) Ja nyt kun on yksi juhlapuku takana, niin uskallan tarttua moiseen haasteeseen tarpeen tullen uudestaankin!

Kaunis poseeraus juhlista. :) Hartiahuivina toimii organzasta ommeltu kaitale.


Vähän kokonaiskuvaa. Värit ei oo ihan oikeat tässä kuvassa.

Puvun väri oli ihan nappivalinta ja tuo ryppyisyys on tosi kivannäköinen.

Puku tehtiin tulevaisuutta silmällä pitäen; tuo on aika helppo muokata arkisemmaksi lyhentämällä helmaa ja poistamalla olkapään koristeen.

Sitten miehen enolle ja hänen vaimokkeelleen syntyneelle pikkutytölle neulottu Tittelintuure. :) Lankana jokin wanha Novita, puikot 5 ½.

Napit on kirpparilöytö. :)Koko on vastasyntyneelle sopiva, n. 60 cm. Toivottavasti tämä on tykätty. :)

Että sellaisia tällä kertaa!

5 kommenttii:

Emma kirjoitti...

Komea mekko! On varmaan kivaa kun on noin taitava sisko :D Vauvantakki on ylisöpö, mistä ohje?

Sokkopöllö kirjoitti...

Neuletakin ohje on oma. :) Ja kiitos!

Neuloo ja purkautuu. kirjoitti...

Aika hyvä ajatus tehdä mekko niin, että sitä voi vielä myöhemmin muokata vähemmän glamööriksi. :) Ihana on kyllä tuo neulekin. Tyttökin tykkäsi. :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihania molemmat.

Niinu kirjoitti...

Aivan ihana kangas,todella,tuo ryppyisyys vetoo minuunkin:)
Ihan en ole vielä noin suurta projektia uskaltanut ottaa mutta houkuttelis kyllä...oon vain vähän huono noiden deadlinejen kanssa...