tiistai 13. toukokuuta 2008

Juhlanhumua

Pikkusiskoni pääsee tänä kesänä ripille. Äitini on kova laittamaan juhlia ja jollain tapaa melkoinen perfektionisti. Hänelle yksityiskohdat ovat tärkeitä, kun juhlitaan jotain erityistä.
Hän on perhepäivähoitaja ja jokainen, joka tuntee pph:n tietää, että se ammatti ei ole helppo. Vuosien työ näkyy myös kotimme sisustuksessa; ei ole järkeä hankkia uusia kalusteita. Joukko lapsia on toisinaan hurrikaaniakin pahempi tuhoaja. Keittiöntuolit ovat saaneet kohdalleen kovia iskuja. Niitä on syöty, kolhittu, niihin on piirrelty ja niin edespäin. Toisinsanoen ne eivät näytä kovin edustavilta. :D
Tässä vaiheessa minä astun kuvaan. Äiti hienovaraisesti kyseli, että josko minulta irtoaisi aikaa tehdä hälle keittiöntuoleihin päälliset, sellaiset suojahuput. Suostuin oitis! Niin pienellä jutulla voin tehdä äitini tosi iloiseksi, totta kai teen sen.

Äiskä löysi kirjastosta jonkin sisustuskirjan, jossa oli yksinkertaisia ohjeita erilaisiin kodinompeleisiin. Katsoin siitä suurinpiirtein suojahupun mallin ja mittailin tuolin. Lähdin äidin kanssa suunnittelemaan huppuja. Huput tehtäisiin vanhoista, ihanista verhoista ja niiden tulisi olla suht yksinkertaiset. Ei mitään laskoksia tai muita sellaisia, pelkkä suoja riittää.

Tässä yksi mallikappale, joka on siis omasta päästä tullut.Tähän käytimme jotain ikivanhaa, kulahtanutta verhokangasta. Malli istui hyvin, mutta kaipasi hienosäätöä.

Tässä ensimmäinen valmis kappale:Näitä pitäisi tehdä vielä viisi. Pitää katsoa miten kangasta menee, että jos sitä jää, lisäämme selkänojan tyveen irralliset sitomisnauhat. Semmoiset toisivat vähän ryhtiä noihin ja kyllähän semmoinen kevyt rusetti takana on juhlallinen. :)

Minulla on kuukausi aikaa pakertaa loput viisi valmiiksi. Enköhän minä kerkeä. Otan sitten kuvan lopputuloksesta juhlissa!

Ja sokerina pohjalla, tässä kuva äitienpäivälahjoista, jotka tein äidilleni ja isomummuille:Maalasin saviruukun äidille ja istutin siihen hollanninkurjenmiekan. Ruukun on tarkoitus olla autenttisen näköinen, ei mitenkään liian huoliteltu. Hyödynsin vanhan villaimun ja tein ruukkuun koristeeksi huopasydämen. Kortit ovat isomummuille, painoimme niihin Miksun jalanjäljen.

3 kommenttii:

Miiruska kirjoitti...

Tosi hieno huppu, tuohan on hyvä idea =)

Sokkopöllö kirjoitti...

Kiitos! Nuo huput tulevat todella tarpeeseen, ne tuolit ovat todella kauheassa kunnossa... Ja tuollaiset ovat todella käteviä, ne tarttee vaan nakata pyykkiin aika ajoin ja aina on freessin näköiset istuimet alla. :)

Heini kirjoitti...

Onpa upea tuolinpäällinen! =)