perjantai 2. tammikuuta 2015

Sukkasatoa jouluksi

Jouluksi tuli neulottua sukkia. Näin monia sukkia en oo ikänäni noin lyhyessä ajassa neulonut, vaikka paljon oon puikkoja kilisytellyt. Työtunteja sukkapariin ei mene kuin muutama hassu perusseiskaveikasta neuloessa, mutta pari muuttujaa (työ & lapset) lisäävät käytetyn ajan määrää. Olen kuitenkin tyytyväinen tuloksiin, ottaen huomioon, että kaikki sukat ovat ennenneulomattomia, uusia malleja minulle.

Ensimmäisenä valmistuivat täälläkin vilahtaneet Rose Ribsit (Ruususet) kirjasta Villasukkakirja. Nämä menivät kolmesta pikkusiskostani keskimmäiselle. Vähän ohuempi sukka, joka mahtuu varmasti korkkareidenkin sisään. ;)
Koko ~38, lankana Novitan wanha Nalle ja puikot 2,5 mm. Kivat tuli, mallineule oli helppo ja kokonaisuus nätti. Varsinkin sukkien suuaukko on mielestäni kiva.






















Sitten vaihdoinkin paksumpaan lankaan! Ekana puikoille lähti Maariat.
Nämä keltavihreät ihanuudet pyöräytin pikkusiskoistani vanhimmalle, isolle pikkuhipille. Koko 37-38, siltä väliltä abouttiarallaa. Lankana siis Novitan 7 Veljestä ja puikot 3,5 mm. Helppo malli, jota muutin hieman: en kääntänyt kantapäätä vahvistettuna vaan neuloin sileää ja neuloin sukkien teräosaa pidemmäksi, kuitenkin kaventaen samalla tavalla, kuin ohje antoi ymmärtää.






















Näiden jälkeen tartuin hieman pidempiaikaiseen projektiin, jonka löysin Ullasta (Hovineito).
Lankana leijonankeltainen 7 Veljestä ja puikot 3,5 mm. Ohjeesta poiketen neuloin itselleni tuttuun tapaan sukkapuikoilla, enkä magic looppina pyöröillä. Nämä menivät äitipuolelleni. Koko ~38, ehkä hieman reiluhko. Täysin ohjeen mukaan. Suosittelen tätä mallia kaikille, jotka haluavat nopeasti neulottavat, näyttävät sukat, joissa pysyy kuitenkin mielenkiinto koko ajan 100 %. Diggailen tätä mallia ihan täysillä!

















Sitten jotain punaista ja naisellista. Isosiskolleni neulotut Holey Butterfly-sukat. Lankana ihana, punainen 7 Veljestä (jota oli myös Carter-neuleessani!) ja 3,5 mm puikot. Näissä neuloin myös kantapäänkäännön sileäksi. Näiden mallineule oli myös todella helppo muistaa ulkoa näyttävästä ulkonäöstä huolimatta. Koko ~37-38, aika napakat.





















Sitten päädyin taas Ullaneuleen antiin Karoteeni-sukkien muodossa. Nämä menivät äidilleni. Ihanan värinen, petrooli 7 Veljestä ja 3,5 mm puikot. Koko 38. Helpot ja nopeatempoiset!






















Viimeisenä valmistui nuorimmalle siskolleni sukat (Diamonds in a row).
Langaksi valikoitui Novitan Sukkalanka, puikot 3,5 mm. Ihana malli, jossa kuvio muodostuu helmineuleesta! Näissä sukissa kävi sellainen töllönen, että kerä oli vajaa jo ostaessa (96 g) ja toisesta sukasta jäi kärjistä muutama rivi uupumaan. Jouduin neulomaan kärkeen 7 Veljestä, joka ei ihan ollut oikeaa sävyä. Lopullisesti se ei näkynyt niin paljoa, kuva näyttää eron selkeämmin (Sukkalanka on kiiltävämpää, kuin Seiskaveikka). Koko 38.






















Lisäksi jäi kuvaamatta mummulleni valmistuneet Suomusukat. Eli yhteensä 7 paria sukkia tuli jouluksi. :D

Ja nyt ei oo kulkaa mitään puikoilla. Paitsi ufoja...