keskiviikko 18. elokuuta 2010

Uudistettu neuletakki (ja ompeluksia!)

Alkuvuodesta neulomani neuletakki ei ensihurman jälkeen ole ollut päällä ollenkaan. Syykin oli mulle selkeä; kaulus oli ruma ja inhosin vetoketjua. Kaiken työn jälkeen väänsi sydänalaa nähdä neuletakki hengarissa päivästä toiseen. Kunnes tartuin puikkoihin, purin, purin ja purin, neuloin ja neuloin... Tulos on tässä, tadaa!

Purin kauluksen pois ja poistin vetoketjun. Tilalle neuloin ohjeen alkuperäisen hupun ja lisäksi napituslistan. PALJON parempi. Napituslista sopii tähän tosi hyvin ja sattui löytymään vielä tosi mahtavat napitkin tuolta nappilaatikosta. :)

Huppu ei nyt edelleenkään ole mikään suosikki, mutta se onkin lähinnä koristus. Jos tässä kohta pesis tän, niin vois jopa pingottaa tätä vähäsen, ei ois niin makkarankuoriolo.
Lankaa meni vielä kerä lisää, eli yhteensä 850 g, alkuperäisen ohjeen antama määrä. Nyt se on hyvä. :) Syyskelit on jo täällä, eli villatakkeja ei voi olla liikaa.
Ja ompelua. Koskahan mä opin, ettei Miksu halua tiittihupullista takkia? Ehkä tää oli vika yritys. Ompelin muka tsäpäkkänä Miksulle syystakin retrolakanasta ja joustofroteesta.
Arvatkaa suostuiko laittaan päälle? Ei. Syy: "ei tykkää kukista". Aha.
Joelille takki on iiiiihan liian iso. Kuvasin takin kuitenkin Jonskun päällä, kun ei Miksua saanut ees sen vertaa takkia kokeilemaan, että oisin kuvia saanut ottaa. Pffft.


Joel on niin mainio malli. :D


Koko 92, hihoissa resorit ja etureunassa keltainen vinonauha. Söötti!

Takista on onneksi kaupat vireillä, ei harmita niin hirveästi. Kovin söpönen tuli. Toivottavasti tämä pääsee muualla käyttöön.

Eli Miksulle ei tiittitakkeja enää. Snif. Onneksi Joel ei osaa vielä sanoa vastaan. ;D

torstai 12. elokuuta 2010

Loppukesän aikaansaannoksia

Kesähelteet ovat vieneet mehut, joten kovin paljoa ei ole tullut saatua aikaan. Jotain pientä kuitenkin.

Vielä yksi tuhkakuppi pihalle. Marimekon lautasliina taasen.

Sukat appiukolle 50-vee lahjaksi. Omasta päästä tullut. Kuvattu rakkaan mieheni poseeraamana, eivätkä sukat oikein mahtuneet hänelle. :D Appiukolle ne sopivat kuin valetut.

Tykätyt sukat olivat. Lankana 7 Veljestä ja puikot 3 ½ mm.

Poikien huoneessa on nojatuoli, jonka alkuperäinen päällinen on vuosikymmenten saatossa mennyt todella karseaan kuntoon. Koiramme on tehnyt toki osansa, syönyt mm. napit tyynyistä, raapinut päällisiä jne... Joten tekaisin tuoliin uudet, hieman lapsille sopivammat päälliset!

Kangas on Ikeasta, melko ohutta puuvillaa. Kuvioaihe on ihana! Saa nähdä kestääkö kangas kuinka kauan, mutta onneksi nämä oli niin helpot tehdä, että jos niikseen tulee, niin äkkiä ompelee uudet, hieman jämäkämmästä kankaasta!