perjantai 3. heinäkuuta 2009

Lapset, lapset <3

Painoin koulussa kankaanpainannan ja värjäyksen kurssilla 1,5 m tällaista kangasta:

Ruskea painopohjakangas ja painokuvio violetinsävyistä peittopastaa. Kuvio on itsepiirretty, ideoitu vanhasta retrokankaasta. Painamistekniikka valotettu kaavio.

Kangas on ollut laskostettuna kaapissani vaikka kuinka kauan. Nyt tällä viikolla otin arteeni esille, leikkelin sitä, ompelin ja silitin. Lopputuloksena jotain näin söpöä:

Elsebeth Gyntherin kirjasta Ompele lapselle, Vaatteet 0-4-vuotiaalle, tiittihupullinen takki. Koko 2-v (92 cm). Päällä siis painamani puuvilla, vuorena violetti polyestermokka.

Ihana takki. Ompelu tuli omasta päästä, koska en noudattanut ihan täysin kirjan mallia, joten ompeluohjeita oli turha lukea. Hieman on helmaa lyhennetty (tämä vahingossa), samoin hihoja (tarkoituksella). Edessä on 40 cm:n avovetoketju, joka menee hieman hupun puolelle. Kaulankin saa siis suojaan, jos on tarve.
Ainoa miinus kaavassa on, että huppu on älyttömän nafti. Seuraavaan takkiin muokkaan huppua tilavammaksi, vaikka menee se noinkin. Isompi huppu olisi kuitenkin käytännöllisempi.

Ompelu sujui sykleissä muksujen takia ja omien mokien takia. Pura, ompele, pura uudelleen, ompele taas. Pura vielä vähän. :D Saa nähdä kuinka paljon reikiä tuohon tulee ekan pesun jälkeen... Ei mennyt ihan putkeen, mutta lopputulos on kuitenkin suht siisti ja pysyy päällä. Ensi kerta menee sit jo jouhevammin!

Tässä ollaan menossa päiväkävelylle. Tänne Oulun tietämille tuli tosi kylmä päivä, että ihan huoletta pystyi laittamaan vuoritetun takin päälle.

Ja koska otsikko oli "lapset", saatte kuvaa myös nuoremmasta poikasesta.

Päällä Joelilla on Simpsonihaalari, joka on vielä hieman reilu. 

Ihanaa pukea lapset itsetehtyyn. Tulee niin hyvä olo; minä osaan tehdä jotain.

***

Ehkä kliseisin lause, jonka voi kuulla vanhemman suusta on: "en tiennyt elämästä mitään ennen kuin sain lapsia". Tai sitten: "ikinä en ole rakastanut mitään niin paljon, kuin lapsiani". Korniudestaan huolimatta jokainen äiti ja isi voi varmasti allekirjoittaa nämä lauseet.

10 kommenttii:

Kiana kirjoitti...

Ihana ihana takki! Tuo kuosi on kyllä niin suloinen, samoin kuin pikkumiehetkin :)

joska kirjoitti...

Tosi kiva takki!

Miranda kirjoitti...

Ihana takki :) Ja suloinen pieni simpsonipuvun käyttäjä <3

suvi kirjoitti...

Ihania lapsia ja ihana takki.Tosi kiva tuo painantakuva!

Pinja kirjoitti...

Siis aivan upea kangas ja ihana takki! Ja pojat on niin ihania <3 (tahtois nähdä teitä)

Juju kirjoitti...

Upea takki ja suloiset lapset!

Mirka kirjoitti...

Vau! Kankaista lähtien ite tehtyä :) Tosi kiva takki! Ja niiiiin suloiset nää tein lapsukaiset <3

Katri kirjoitti...

Mahtava kangas ja malli takissa. =) Ihania ovat pikkumiehetkin.

Annika kirjoitti...

Onpas upea kangas! Ja takki on aivan ihanan retro!!!

Teetä ja näkkileipää. kirjoitti...

Oo, mikä ihastus on tuo painamasi kangas! Tykkään!

(ja kyllä, olen myöskin huomannut kaikkien vanhemmuus/lapsikliseiden pitävän paikkaansa. Siksipä ne varmaan kliseiksi ovat tulleetkin.)