sunnuntai 17. elokuuta 2008

Viskoosiunelmia

Ostin Oulun Löytöpalasta tarjousviskoosia reilun 1,3 m palan. Kyseisessä palassa oli reikä reunassa, varmaan tullut jo kudontavaiheessa, koska painokuvio oli myös rikki siitä kohtaa. Sain palan hintaan 5 e, mikä oli mielestäni hyvä hinta sievästä kankaasta. Tiesin heti, että haluan tehdä kankaasta tunikan, koska kangas oli todella kauniisti laskeutuvaa. Tarvitsin lisäksi silitettävää tukikangasta, jonka ostin sitten myöhemmin Raahen Löytöpalasta käydessäni pääsykokeissa.

Ohjeeksi valitsin SK 1/08 lehdessä olleen tunikan ohjeen. Lähinnä siksi, että ohjeessa oli XS-koko (32) ja halusin kokeilla sitä. Monet lehtien kaavat ovat minulle liian isoja, olen niin hölmön mallinen. Pitkähkö selkä, pitkät kädet ja aika pieni kroppa. Navasta alaspäin olenkin sitten isompi ja kun mukaan heitetään myös pituuteni (150 cm), on vaatteiden löytäminen aika hankalaa.

Ohje oli suht helppo toteuttaa. Hihojen kiinnitystä mietin kyllä tovin, varmaan puoli tuntia. :D Tunikaan tulleet kaarrokkeet hämmensivät minua suunnattomasti ja minun piti koota paita nuppineuloilla valmiiksi ennen kuin tajusin, miten hihat tulevat kiinni. Sen jälkeen kaikki menikin kuin tanssi.

Tunika on ihana. Onnistuin tekemään sen suht siististi, pieniä kauneusvirheitä on ainoastaan kaarrokkeiden tikkauksessa ja helmapäärme on hieman hutaisemalla tehty. No, ne ovat aina korjattavissa. :)



Vyön kanssa



Ilman vyötä

Kuvien laatu on taas hemmetin hieno. Minä ja itselaukaisin = ei niin toimiva yhdistelmä.

5 kommenttii:

Anonyymi kirjoitti...

Muistinpas nyt, että joskus mainitsit tämmöistäkin blogia pitäväsi ja tulin heti tsiigaileen! Tosi kauniin tunikan oot väsännyt, ja muitakin kivoja juttuja! Tuun kyllä toistekin kuikuileen tänne. :)
Taidat olla menossa ihan oikeelle alalle nyt sinne Lybelle. ;)

t:Santtu, tuolta LJ:n puolelta. :)

Heini kirjoitti...

Kylläpä oot kauniin tunikan tehnyt!! :) oliko viskoosia hankala käsitellä, oliko liukasta? mulla menee heti käpy jos kangas luistaa ja venyy ja paukkuu joka suuntaan ;D

Miiruska kirjoitti...

Tää on hieno! Miekin tahtosin osata tehä itelle jotain "normaalin" näkösiä vaatteita =)

Anonyymi kirjoitti...

Tääkin on aivan ihana.. Osaisp aitekki (lue: riittäispä kärsivällisyys... =) )
T. vinkulelu =)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva, että jollain onnistuu!! Hieno! Ompelin samalla ohjeella tunikan, joka roikkuu kaapissa... Tein vanhasta paksuhkosta verhokankaasta ja niinpä kävi, että kinnaa liikaa kainaloista! Harmittaa, kun kerrankin tein oikein huolella ja nuppineulatin ja silitin... mutta en sovittanut kuin pari kertaa. Minäkin "erikoiskokoa", pituus 158cm, mutta paksuhkot käsivarret sitten kai kun kinnasi...