torstai 28. helmikuuta 2008

Suo, kuokka ja Jussi

Sainpahan uudet pitkälahkeiset villikset valmiiksi! Olivat kyllä työn ja tuskan takana, mutta olen hyvin tyytyväinen lopputulokseen. Huopasesta pykäsin ja olen ihan rakastunut tuohon vihreään väriin! Ja koska Pohojammaalta ollaan, niin pitihän niihin saada jussikuvio värkätä...


 
Malli tuli omasta päästä. Salmiakkineliöt ois saanu ehkä olla pitemmän mallisia, mutta noh, ne nyt on tuollaiset. Pyöröpuikoilla neulottu, eli kuvio ei kohtaa kunnolla takapuolelta, mutta se on vain pieni kauneushaitta, joka ei pahemmin häiritse. Nyt villikset kuivuvat lanoliinin jäljiltä, mutta kunhan ovat kuivat, niin näpsäisen niistä kuvan käytössä. :)

tiistai 26. helmikuuta 2008

Vauvantossut

Sain äidiltäni pari kerää lankaa ja puikot, eivät kuulemman tarvitse. Tuli ihan heti tarve saada tehdä niillä jotain, oikein syyhytti sormia. Aikani pähkäiltyä ajattelin kokeilla neuloa vauvantossut. En ollut koskaan aikaisemmin tehnyt sellaisia. Kaivelin vanhojen SK lehtieni sivuilta hyvännäköisien tossujen ohjeen ja sain valmiiksi tämän näköiset töppöset.



Ohje löytyy SK 2/93 lehdestä. Puikot 3, lankana Novita 7 veljestä (luulisin, vyötteet olivat hukkuneet aikapäiviä sitten). Tossujen suut "koristeltu" virkkaamalla. Olivat kyllä nopeat tehdä! 
Kahdessa päivässä sain tehtyä, tossu per päivä siis. 
Tuo napero kun vie osan ajastani. <3

Nämä lähtevät Venäjälle erään sairaalan hylättyjen lasten osastolle jonkun pikkuisen jalkoja lämmittämään.